Action Pack, azure tegoed koppelen aan werkaccount

Een belangrijk onderdeel van het Microsoft action pack, is het tegoed van Azure welke in te zetten is. Ik ben er alleen tegenaan gelopen dat ik dit tegoed niet kon koppelen aan een werk- of schoolaccount, maar aan een live account die lid moet zijn van MPN. Dit live account heeft hetzelfde mailadres als mijn werkaccount waar ik Office 365 mee gebruik. Ik kon er helaas weinig over vinden en na wat zoekwerk is het antwoord ook heel simpel; dit kun je niet zelf oplossen.

Wat je kunt doen:

– registreer je Azure tegoed met je live account welke hetzelfde adres heeft als je werk account.
– Ga naar https://portal.azure.com en ga naar help + ondersteuning en kies naar voor Nieuwe ondersteuningsaanvraag. Geef daar aan dat je je subscription wilt verhuizen van je live account naar je work account.

Vervolgens gaat een support medewerker met je aan de gang en doorloopt hij de stappen:
– Doorloop registratie van een pay-as-you go license. Hiervoor heb je telefoonverificatie en een credit card nodig.
– Update je profiel met de juiste gegevens.

Daarna kan Microsoft Azure support de verhuizing in gang zetten, wat bij mij een paar minuten tijd later was geregeld.

Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *