Blonkit.nl hosten via Azure, kan dat?

Mijn website, blonkit.nl is maar een hele makkelijke html site. Leuk om even te kijken of ik dit kan hosten op Azure. Zoals je eerder hebt kunnen lezen heb ik nu het Action Pack van Microsoft om te oefenen met dit soort dingen.

Stappen:

 1. Zorg dat je azure hebt. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt een gratis trial proberen bijvoorbeeld. Check daarvoor deze link: https://azure.microsoft.com/nl-nl/free/
 2. Log in op de portal: https://portal.azure.com
 3. Klik op + Nieuw, Web en mobiel en dan web-app:azure_hostsite01
 4. Maak vervolgens een web-app, app service-abonnement met een prijscategorie en locatie die bij jou past aan. Ik had zelf al blonkitsite001 aangemaakt, maar voor de demo vul ik even blonkitsite002 in. Klik uiteindelijk op maken.azure_hostsite02
 5. Na een tijdje krijg je een notification dat je web app is gemaakt. Ik kies ervoor om de web app in mijn dashboard te zetten. Dat doe je door naar app services te gaan en te klikken op Vastmaken aan dashboard:azure_hostsite03
 6. Vanaf het dashboard dubbelklik je nu op je web app en ga je naar de overview van je web app. bij mij zie je ftp user en al een juiste url staan. Ik ga nu uitleggen hoe je dit instelt.azure_hostsite04
 7. Zorg in je publieke dns dat je een cname maakt naar je web-app, in mijn geval blonkitsite001.azurewebsites.net. Dus cname is azuresite.blonkit.nl -> blonkitsite001.azurewebsites.net. Ga in de web app naar alle instellingen -> aangepaste domeinen en ssl -> klik op externe domeinen koppelenazure_hostsite05
 8. Vul het gewenste domeinnaam in en klik op opslaan. Er wordt nu op de achtergrond in IIS een binding toegevoegd.azure_hostsite06
 9. Nu moeten we nog zorgen dat we data kunnen neerzetten op de site. Daarvoor gebruik ik ftp. Belangrijk is dat je dan wel een gebruiker maakt die je inzet voor ftp. Daarvoor ga je naar referenties voor implementatie en vul je gebruikersnaam en wachtwoord 2 maal in. Kies daarna voor opslaan.azure_hostsite07
 10. Vervolgens kun je de ftp locatie kopieren en plakken in explorerazure_hostsite08
 11. Log vervolgens in met je gebruikersnaam (let op dat je webappnaam\username gebruikt) en wachtwoord. Ga vervolgens naar de map site\wwwroot en plaats hier je bestanden. Vervolgens kun je browsen naar de webapp url en zal deze het doen!azure_hostsite09

 

Niet moeilijk, maar wel een leuke oefening met een web app binnen Azure!

Mocht je hier vragen over hebben. Laat het me weten. Stel je vraag gerust hier op de site of stuur me een mail: info@blonkit.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *