Homelab samengesteld

Speciaal voor deze blog heb ik een homelab samengesteld. De volgende componenten ga ik gebruiken voor het schrijven van mijn artikelen:

Virtual hosts:

  • 2x Intel NUC kit D34010WYK
  • 2x Samsung 840 EVO mSATA 120 GB
  • 4x Crucial 8 GB SODIMM DDR-1600
  • Veripart HDMI naar mini HDMI-kabel (t.b.v. installatie op console-niveau)

Storage:

  • Synology DS214+
  • 2x Western Digital RED 2 TB

Netwerk:

  • TP-Link TL-SG108 (unmanaged 8 poorts GB switch)

Ik heb gekozen voor Intel NUC, omdat deze heel energiezuinig zijn. Ze zijn ook erg stil en ik hoor er goede verhalen over. Het zijn barebone computers die veelal gebruikt worden als mediacomputer. Er zit dan ook een VESA mount bijgeleverd om ze aan je TV of computerscherm te monteren.

Deze NUC’s hebben een i3 processor, wat voor mijn doel prima is. Ze zijn er ook met een i5 processor. Nadeel van de NUC is dat deze 16 GB RAM ondersteund, ik had er graag 32 GB RAM in gezet. Ook is er maar 1 netwerkkaart.

Homelab

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *